Fra Nørrebro dreng til Kult Kunstner
En stjerne fødes.....

 

Erling Axel Olsen

 

bedre kendt under det folkekære navn Ole Erling, er født den 29. juli i 1938.

 

Nørrebro-dreng

 

Ole Erling, som er ud af en arbejderfamilie fra Nørrebro, har aldrig lært noder. Han udvikler selv sit talent - og det sker ved lidt af en tilfældighed.

 

Elektriker

 

Som nyuddannet elektriker bliver Ole Erling sendt ud for at reparere lyset i det store Hammondhus på strøget i København. Her stifter han for første gang bekendtskab med et orgel, og han sværger for sig selv, at sådan et vil han spille på.

Men Ole Erling har bare ikke råd til at købe et.

 

Det første orgel

 

 

En dag er heldet imidlertid med Ole Erling. En italiensk musikertrup er strandet i København, hvor de er nødt til at sælge deres instrumenter for at få råd til at rejse hjem. På den måde er Ole Erling heldig at erhverve sig et Hohner Symphonic 30, et kuffertorgel med pedalspil, for sølle 2.000 kroner, hvilket er ca. en tredjedel af dets reelle værdi.

 

Debut

 

Ole Erling har sin debut ved en vens bryllup helt tilbage i 1959. Det går strygende - og de to er faktisk venner endnu den dag i dag. Hererefter går det slag i slag med flere og flere "suppe-steg-og-is" engagementer og større og

større orgler. I alderen 25-30 tager det rigtigt fart for Ole Erling.

 

Et vaskeægte amerikansk Baldwin orgel bliver stillet til rådighed, da han skal spille på det nyåbnede Hotel Marina. Nu begynder Ole Erling så småt at indspille plader. Året er 1966..

 

Selvstændig

 

Efter ni hektiske spilleår bliver efterspørgslen på Ole Erlings musik så stor, at han starter sit eget pladeselskab, Populær Musik, senere kendt under navnet P.M. Music, da han påbegynder eksportvirksomhed.

 

I over 20 år koncentrerer Ole Erling sig nu, om at producere musik for andre. Det sker i pladestudiet i kælderen på privatadressen i Smørumnedre. Og ved siden af har han musikbutikker i 17 år i Ballerup og Herlev.

 

 

På et tidspunkt har Ole Erling over 40 ansatte, og han har så travlt, at han kun spiller ganske få gange om året for sine mest trofaste kunder.

 

 

På banen igen

 

Men så sker der pludselig noget. Ole Erling hører Franz Lambert spille koncert på et splinternyt tysk Wersi Spectra orgel. Et vidunder i lyd så flot, at Ole Erling ikke kan tro sine egne øren. Importøren i Nivå, Ole Olsen, gør imidlertid kort proces: "Du kan jo bare komme og prøve det selv, og du må godt låne det

til en pladeindspilning. Ole Erling tager Ole Olsen på ordet og efter et par måneders prøvetid, investerer han det

store beløb, som orglet koster..

 

 

2. halvleg

 

Herfra begynder Ole Erlings 2. halvleg, og orglet inspirerer så meget, at det nu igen er musikken, som er i højsædet med solistarrangementer over det ganske land, diskoteksunderholdning, privat- og foreningsfester, festivaler og TV-optræden.

 

- - - - - - - - - - - - -

 

PRIVAT FEST

MED OLE ERLING

 

De kan altid

booke Ole Erling

til at spille til

en privat fest

på sit Wersi orgel,

og det til almindelig

og rimelig pris...

 

Klik på billedet herunder

for Link til "Booking"

 

 

Kult status - Ole Erling har også fået tag i det unge festivals -publikum. De er vilde med hans musik og danner fanklubber over det ganske land. Han dyrkes ligefrem som kult, og de unge kalder ham for "Orgel Guru"

 

Se her BT's anmeldelse fra Langelands Festivalen 1999:

 

 

 

Send e-mail til Webmaster med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Copyright © 2006 Ole Erling
Senest opdateret: 04. april 2008